Jeg har været utro!
Hvorfor ender flere og flere med at være utro? Det spørgsmål er der mange, der har stillet sig selv – og andre. Og hvad er så svaret? Jeg tror ikke, der findes ikke et entydigt svar på dette. Jeg tror, det skyldes flere ting.
Mange mener, at utroskab opstår, hvis sexlivet ikke fungerer. Det tror jeg ikke. Der er meget andet og mere på spil, når nogen vælger at være utro. Og det er et valg.

Jeg mener, at utroskab opstår, når man ikke får eller har det, man gerne vil have. Som oftest er det noget hos sig selv, man mangler og ikke fra sin partner. Selvfølgelig er det i sidste ende et samspil, men man kan aldrig give sin partner skylden for, at man selv er utro.
Måske savner man spænding i sit liv, måske savner man frihed i sit forhold og i sit liv, måske savner man en, der har lyst til at rejse med en eller noget helt fjerde.

Og hvordan tackler man så det her utroskab? Skal man fortælle det til sin partner, skal man holde det hemmeligt? Kan man fortsætte med at være sammen med sin partner, hvis han/hun har været utro? Hvad med tilliden? Kommer man nogen sinde til at stole på hinanden igen? Og kan du stole på dig selv igen, når du nu kan sige “jeg har været utro!”? 
Utroskab er en svær størrelse, både for den der har været utro, og for dennes partner.

Heldigvis kan terapi hjælpe til, at man kan kommer videre, og jeg vil meget gerne hjælpe dig/jer. Se mere her.

Parterapeut Katrine Axholm har netop skrevet en bog om utroskab, som jeg varmt kan anbefale. Den hedder Utroskab – Vejen til mere kærlighed?
Læs mere om Katrine Axholm og hendes bog her.