Skilsmisse er hårdt for de fleste. Det er ikke kun dig, det er svært for. Det er også svært for din eksmand/ekskone – og selvfølgelig også for jeres barn/børn. Særligt sidstnævnte skal du have en stor opmærksomhed på. Det er nemlig temmelig ofte, at det netop er dem, der bliver gidsler i skilsmissen. Og det er jo i virkeligheden, det sidste, de voksne ønsker. Derfor er samarbejdet efter skilsmissen så vigtig.

Sorgen

Når du gennemlever en skilsmisse er du under pres. Nogen i mere udtalt grad end andre. Du skal til at skabe et nyt liv. Et nyt liv, som du enten selv har valgt – eller et nyt liv, som din eksmand/ekskone har valgt for dig. Det er klart, at der er forskel på om du er den, der er blevet forladt, eller den der har forladt. Uanset hvor du står – er der en sorg forbundet med skilsmissen. Også selvom du er glad og lettet og føler dig fri. Sorgen går på, at familien ikke bestod – børnene skal nu deles mellem dig og din eksmand/ekskone.

Når beslutningen er taget skal der helst sættes ind med det samme, så både du, din eks og sidst, men absolut ikke mindst, jeres børn, kommer godt fra start i jeres nye familie – jeres nye liv, hver for sig.

Samarbejdet

Samarbejdet efter skilsmissen er noget af det sværeste. Der var jo en grund til, at I blev skilt. Og lad os slå en ting fast. De ting, der irriterede jer hos hinanden og muligvis endda var grunden til, I blev skilt – forsvinder ikke. Din eksmand/ekskone vil fortsætte med at gøre præcis, som da I var sammen. Med mindre selvfølgelig, at han eller hun beslutter sig for at få hjælp og evt. gå i terapi. Du kan heller ikke ændre din eksmand/ekskone. MEN – du kan ændre dine egne reaktionsmønstre, dine egne tilgange og din egen måde at kommunikere på. Og netop DET kan have indflydelse på din eksmand/ekskone, så det faktisk viser sig, at han eller hun vil reagere på en ny måde.
En måde at ændre sig på kunne være at gå fra at være god til at gå ind i en diskussion – og måske endda nogle gange bare diskutere for diskussionens skyld, til ikke at diskutere. Det gøres ganske enkelt ved ikke at hoppe på de kroge, den anden kaster ud. Ikke gå ned af den samme sti, som I har gjort i årevis – og som givetvis ikke fungerede.
Det kan lyde forholdsvist simpelt – og det er det også – når du har lært det.
Har du lyst til at lære det? Jeg kan hjælpe dig. Klik HER